PERMANENTE MAKE-UP

Wat is parmanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is een behandeling waarmee make-up, zoals eye-linerslipcontouren of wenkbrauwen worden aangebracht . Bij het aanbrengen van PMU worden pigmenten met behulp van een dunne naald vlak onder de opperhuid ingebracht.

Wat is het verschil tussen PMU en tatoeage?

Het verschil heeft te maken met de diepte van het injecteren. Bij tatoeage wordt het pigment dieper dan 3mm in het onderhuids weefsel aangebracht. In deze laag worden de pigmenten ingekapseld en dit proces is niet meer terug te draaien. Bij PMU brengt de specialiste de pigmenten 1.5-2mm in de lederhuid aan. Een deel van de pigmenten wordt door het lichaam opgeruimd en vervolgens door het lymfesysteem afgevoerd.

Wenst U meer te weten te komen over onze behandelingen?

De behandeling

Hoe verloopt de behandeling?

Alvorens er wordt gestart met de pigmentatie, dient er een medische fiche ingevuld te worden. Indien er zich geen contra-indicaties voordoen, wordt de verdoving aangebracht. Er wordt samen overlegd wat de kleurkeuze zal worden en hoe natuurlijk de permanente make-up zal worden aangebracht. Pas als u helemaal overtuigd bent zal de pigmentatie beginnen.

De behandeling

Resultaat na de behandeling*?

Direct na het aanbrengen van de permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen de eerste uren. Het resultaat na de behandeling is aanmerkelijk donkerder dan de oorspronkelijk uitgezochte kleur. Dit komt doordat er ook pigment door de opperhuid wordt opgezogen. Deze laag verdwijnt in de eerste week na de behandeling. Ook de eventuele korstjes zijn na een week verdwenen. Hierna is de werkelijke pigmentatie te bewonderen. Het resultaat kan nu ook iets te licht overkomen. Dit wordt bij de nabehandeling aangevuld. De nabehandeling of controle gebeurt na 4 weken.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Gemiddeld tussen de 2 en 5 jaar, maar deze periode is afhankelijk van het huidtype en de aard van de behandeling. Hoe lichter het pigment, hoe sneller dit zal vervagen. De celregeneratie van de huid is ook een belangrijke factor, samen met de uv-straling. Hoe sneller je huid zich vernieuwt, hoe vlugger het pigment vervaagt en des te meer blootstelling aan uv-straling, hoe lichter het pigment wordt.

Er wordt eerst een verdovende crème op het te behandelen gebied aangebracht, zodat het pigmenteren goed verdragen wordt. Het gevoel is eerder irritant dan pijnlijk. Uiteraard is de pijngrens voor iedereen verschillend. Wat door de een als pijn wordt ervaren is voor de ander een gekriebel op de huid.

Het is geschikt voor mannen en vrouwen. Het biedt de mogelijkheid om er op ieder moment van de dag perfect uit te zien. Geen gedoe meer met potloodjes die op de meest ongunstige momenten uitlopen. Het is ook geschikt voor mensen die geen haartjes meer hebben op de wenkbrauwen en/of oogleden.

Na de behandeling kan de huid schrijnend aanvoelen. Gedurende 1 week wordt er dagelijks een herstellende crème op de pigmentatie gedaan.

PMU mag niet aangebracht worden bij aanwezigheid van infectieziekten. Bij oogaandoeningen bv staar (tast de lens aan) of glaucoom (tast de oogzenuw aan). Dan is dit een contra-indicatie voor een eye-liner behandeling. De erfelijke aandoening hemofilie (bloedziekte) hoort ook in dit rijtje thuis.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.