HOE ONTSTAAN (ACNE-) LITTEKENS?

Littekens kunnen ontstaan als gevolg van een chirurgische ingreep, een ongeluk, een zwangerschap of acne. De meeste crèmes geven teleurstellende resultaten en kosten vaak een pak geld.

Wanneer het lichaam overvloedig veel talg aanmaakt en de hoornhuid verstoord is raken de talgklieropeningen van de huid soms verstopt. Het gevolg hiervan is dat er zwarte puntjes of mee-eters ontstaan.

Ontstoken pukkels zijn een gevolg van bacteriën die zich met huidvet voeden. Wanneer deze bacteriën het huidvet afbreken, komen er afvalproducten en vetzuren vrij. Die veroorzaken een ontsteking van de talgklieren waardoor er pukkels verschijnen.

Wat is de oorzaak?

Acne duikt dikwijls op in de puberteit en verdwijnt vaak zonder behandeling. Toch zijn er ook acnepatiënten van 25 jaar en ouder. Acne verschijnt meestal in het gezicht, op de borst, rug en schouders.

Er zijn verschillende oorzaken :

De invloed van voedsel op acne is niet bewezen, maar toch zijn er patiënten waarbij bepaald voedsel acne kan triggeren.

Zwangerschaps-
striemen
(striae)

Zwangerschapsstriemen (striae)

Wat is striae?

Striae of striemen zijn lijnvormige littekens die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een snelle groei van de buik. Ook op de borsten en de bovenkant van je dijen kunnen ze verschijnen.

Soorten behandelingen

KyBeau is gespecialiseerd op het vlak van de behandeling van littekens en striemen en biedt verschillende methodes aan om het hoogst mogelijke verbeteringspercentage te kunnen behalen*:

* Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze Disclaimer te lezen.

Fractora laserbehandeling

Fractora fractionele huidverjonging en -vernieuwing is een effectieve behandeling die effecten van een ouder wordende huid vertraagt en de huid herstelt.

Lees meer

Fractora-Firm

Is een klinisch geavanceerde huidbehandeling die uw huid revitaliseert en vernieuwt, waardoor u weer stralend door het leven gaat.

Lees meer

Microdermabrasie behandeling

Is een oppervlakkige peeling van de hoornlaag. De huid wordt zeer diep gereinigd d.m.v. een onverslijtbare diamantschijf.

Lees meer

Esthetische peelings

Een esthetische peeling is een techniek om rimpels, huidoneffenheden en huidproblemen te verminderen.

Lees meer

Ervaringen

Greta

Al verschillende behandelingen gehad, altijd met nodige uitleg, correct, geruststellend, een top vrouw.

Sofie

Kelly, is zeer zorgzaam en gaat heel vakkundig te werk. Kybeau is een echte aanrader.

Gratis huidadvies

Een hoogwaardige huidanalyse en behandelplan specifiek afgestemd op uw huidconditie.

Afspraak inplannen?

Weet u al welke behandeling het beste bij uw huid past? Of wilt u een herhaalbezoek inplannen?