Pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden ook wel eens ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd en het zijn eigenlijk gewoon variaties op sproeten en moedervlekken.

WAT IS
PIGMENT?

Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van je opperhuid, krijgt je huid haar kleur. Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid wordt bruin. Bij een verstoring van dit proces, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Pigmentvlekken komen voor in meerdere soorten en maten.

Melanine

Melanine is een stof die wordt aangemaakt door de huidcellen, die ervoor zorgt dat de huid pigment aanmaakt, bruin wordt en zich zo beschermt tegen de zonnestralen. Het vermogen om melanine aan te maken vermindert met de jaren. Door te lang in de zon of onder de zonnebank te gaan, kunnen pigmentophopingen ontstaan. Of en op welke leeftijd je pigmentvlekken krijgt is afhankelijk van je zongedrag en voor een deel ook erfelijk bepaald. Met een lichte huid die moeilijker bruin wordt loop je meer kans op pigmentvlekken.

De zon

Pigmentvlekken ontstaan vooral daar waar de huid veel aan de zon blootgesteld is. De handen, gezicht en hals zijn veel voorkomende plekken. En hoewel pigmentvlekken doorgaans onschadelijk zijn, ergeren mensen zich er wel aan omdat ze het niet mooi vinden.

Soorten behandelingen

Uit de zon blijven is natuurlijk de makkelijkste oplossing. Da’s natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als u dan toch in de zon gaat vergeet dan niet om zonnecrème of dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15 en als je echt in de zon gaat zitten liefst nog een hogere (SPF 50). Vergeet ook niet je handen en hals hiermee in te smeren.

Indien u toch al last heeft van pigmentvlekken dan biedt KyBeau hiervoor enkele mogelijke behandelingen aan die heel doeltreffend zijn*:

* Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze Disclaimer te lezen.

Esthetische peelings

Bij een esthetische peeling (ook wel ‘chemische peeling’ genoemd) wordt de huid eerst grondig gereinigd en daarna wordt er een vloeistof op de huid aangebracht. Door deze vloeistof gaat de bovenste laag van de huid afschilferen, en dus ook de pigmentvlekken. Vervolgens gaat de huid een nieuwe huidlaag aanmaken. Het duurt enkele weken voor de huid weer hersteld is*.

Lees meer

* Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze Disclaimer te lezen.

Laserbehandeling

KyBeau behandelt pigmentvlekken veelal met gepulst licht en / of laserlicht.

De keuze van de behandeling is afhankelijk van uw huidtype en de kleur van de pigmentvlek, maar in ons gespecialiseerd huidcentrum bieden we verschillende behandelingen aan om pigmentvlekken te verwijderen* :

Fractora laserbehandeling
Hollywood peel
Lumecca (IPL) behandeling

* Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze Disclaimer te lezen.

Ervaringen

Greta

Kelly weet goed welke behandelingen geschikt zijn voor je huid, legt uit welke behandeling ze doet, een zacht aangenaam lieve persoon, steeds tevreden van het resultaat een echte aanrader.

Elke

Kelly is een zeer vriendelijke en toffe dame die weet waar ze mee bezig is. Ze bied je steeds een behandeling op maat van je huid. Ze staat je ook met raad en daad bij. Zeer professioneel en goede salon. Ik ben zeer tevreden 🙂 #eenaanrader

Voor- en nafoto’s

Gratis huidadvies

Een hoogwaardige huidanalyse en behandelplan specifiek afgestemd op uw huidconditie.

Afspraak inplannen?

Weet u al welke behandeling het beste bij uw huid past? Of wilt u een herhaalbezoek inplannen?