LUMECCA

LUMECCA IPL

Lumecca is de meest krachtige IPL (Intense Pulsed Light) om gepigmenteerde en vasculaire letsels te behandelen. Na gebruik merken patiënten significante verbetering van de teint en helderheid van de huid. Lumecca werkt met behulp van photothermolysis, die een photofacial biedt door middel van het leveren van een comfortabele licht-behandeling*.

Voordelen van Lumecca huidverjonging* ?

Lumecca verbetert het uiterlijk van de huid, waaronder:

  • ouderdomsvlekken (orde / bruine pigmentaties)
  • schade door de zon
  • vasculaire letsels (spataderen, wijnvlekken, been telangliectasias)
  • rosacea (roodheid)
  • zomersproeten

Wenst U meer te weten te komen over onze behandelingen?

VEEL GESTELDE VRAGEN

Lumecca kan worden gebruikt op alle gebieden van het lichaam. De meest voorkomende behandelingzones zijn de zones die regelmatig worden blootgesteld aan de zon. Zoals bvb het gezichthalsdecolletébenenhanden en armen.

Tijdens de behandeling komt er een felle lichtflits uit de Lumecca die aanvoelt als een lichte elastische sensatieRoodheid en een lichte opwarming van de huid zijn normaal na de behandeling en deze verdwijnt meestal binnen een uur. In de komende 24-48 uur kunt u een verduistering van pigmentvlekken te zien krijgen. In de week daarna gaan de gepigmenteerde laesies afschilferen, wat leidt tot een donkerdere huidskleur*.

Vermijd directe, overmatige blootstelling aan de zon of zonnebank een maand voorafgaand aan de behandeling.

Een verbetering van de huid kan reeds opgemerkt worden na de eerste sessie en meerdere sessies bieden nog betere resultaten. Behandelingsfrequentie afhankelijk van de ernst van de beschadiging van de huid, type behandeling (vasculaire vs schade door de zon) en de energie-instellingen.

Herstel van de huid door schade van de zon en een verbeterde huidteint zijn reeds te zien een paar dagen na de eerste sessie. De huid zal er blijvend jonger uitzien en meer stralen. De meest zichtbare resultaten behaalt u na 1-2 weken. Meerdere sessies zal het uiteindelijke resultaat nog verbeteren. Voor vasculaire behandelingen zoals spider of aderen in de benen, kunnen de resultaten zichtbaar zijn na maximaal 2 weken.

De meeste patiënten hebben geen bijwerkingen en eventuele huidreacties verdwijnen meestal binnen een paar uur. Patiënten kunnen een zekere gevoeligheid ondervinden voor direct zonlicht vlak na de behandeling. Het wordt dan ook aanbevolen om direct zonlicht te vermijden.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.